Seven-Up Bottling Company PLC (Nigéria)
2017-03-17

 

FusionR SFA területi képviselői és vevőszolgálati megoldás a Z+D Kft-nél

A Dunántúl egyik legnagyobb ital- és élelmiszer-nagykereskedése az R&R Software megoldását választotta napi működése támogatásához.

 

A Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft. 1991-ben alakult Keszthelyen a Zala Zöldért egykori telephelyén; azóta szolgálja ki gasztronómiai, viszonteladói és kiskereskedelmi partnereit. A céget száz százalékban magyar tulajdonosi körrel alapították az akkori Zala Zöldért vállalat dolgozói és beszállítói. A vállalkozás mára a Dunántúl egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő ital-élelmiszer nagykereskedőjévé vált: nettó forgalma 2016-ban meghaladta a 15 milliárd forintot.

A kezdetben zöldség és gyümölcs értékesítésével foglalkozó cég – bár megtartotta eredeti profilját, amely jelenleg is az árbevétel egyharmadát jelenti – folyamatosan bővítette kínálatát: az import és a hazai italok forgalmazása is meghatározó szerepet vívott ki magának, melyet idővel a gasztronómiai élelmiszerek, majd a frissáru értékesítése követett, így téve teljessé a választékot.

Jelenleg a Z+D Kft. 30 üzletkötője és közel 430 munkatársa dolgozik azon, hogy a REÁL Élelmiszer Kft. régióközpontjaként bővítse és fejlessze szolgáltatásait.

Az értékesítés hatékonyságának növelése céljából a Z+D Kft. 2016-ban döntött úgy, hogy jelentősen modernizálja a terepen dolgozó üzletkötőket támogató-, irányító-, és ellenőrző (SFA) rendszerét, valamint emellett telefonos vevőszolgálati (telesales) tevékenységeinek támogatására is informatikai megoldást keres. Ugyanezen évben a Z+D Kft. felkérte a jelentős iparági tapasztalattal és referenciákkal rendelkező R&R Software Zrt-t, hogy készítse el a tervezett fejlesztés megvalósíthatósági koncepcióját.

A Z+D Kft. az elkészült megvalósíthatósági koncepció alapján úgy döntött, hogy az R&R Software Zrt. FMCG kereskedelmi iparági gyakorlatára épülő FusionR SFA és TeleSales termékének testreszabásával elkészített megoldást választ, így megbízást adott az R&R Software Zrt-nek rendszer funkcionális specifikációjának elkészítésére, valamint szakértői támogatást kért értékesítési folyamatai finomhangolásához.

Az előkészítő szakaszt követően a Z+D Kft. az R&R Software Zrt. ajánlatát mind szakmai, mind kereskedelmi szempontból megfelelőnek találta, így 2017 áprilisában megrendelést adott le a FusionR SFA illetve TeleSales rendszerek két, egymást követő fázisban megvalósuló (I. Fázis FusionR SFA Rendszer, II. Fázis FusionR TeleSales Rendszer) testreszabására, bevezetésére, valamint az üzemeltetés támogatására.

R&R Software 2017 májusában minőségbiztosított projektmódszertanára építve kezdte meg a FusionR SFA rendszer bevezetését, melynek keretében:

– Paraméterezte a FusionR SFA rendszert az Z+D Kft. igényeinek megfelelően (túra- és látogatási tervek-feladatok, rendelések- és visszáru felvétele-kezelése, kérelem- és reklamáció-kezelés, fényképek készítése, hírlevelek fogadása, üzenetek fogadása, konkurencia-figyelés, riportok-, kimutatások, stb.);

– Kialakította a Z+D Kft. meglévő ERP rendszerével az elvárt integrációkat (törzsadat-szinkronizáció, rendelések automatikus továbbítása, online működés a következőkben: árazás és készletinformáció, járat információ, nyitott számla/tartozás/hitelkeret információ);

– Támogatta a Felhasználói teszteket és a “Pilot” üzemi működést.

 

2017 novemberétől a Z+D Kft. körülbelül 30 területi képviselője és értékesítője megkezdte napi operatív munkáját a FusionR SFA rendszerrel, amelynek működését az R&R Software Zrt. szerződéses keretek között támogatja.

A Projekt II. fázisa – a FusionR TeleSales rendszer bevezetése – az I. fázis lezárásával párhuzamosan elindult.